Bambusstrumpor till aktiv fritid

Här ger vi tre tips på hur du klär dig när du har ett aktivt fritidsliv. Det kan vara att du går på jakt, att du seglar, vandrar eller åker skidor. Oavsett vilket så behöver du kläder och strumpor som är svetttransporterande, antibakteriella och håller länge. Här tittar vi närmare på både hållbara och slitstarka kläder, som dessutom är väldigt mjuka mot huden.

Bambusstrumpor 

Det första tipset vi ger är att bära bambustrumporr. Dessa strumpor är både antibakteriella, långvariga och supermjuka mot huden. När du går upp på morgonen är det första du kan göra att ta på dig ett par härliga bambustrumpor så kommer de att sitta mjukt mot huden hela dagen lång. De är svetttransporterande och behöver du använda dem för en aktiv fritid som segling, vandring, skidåkning eller bara en tur till lekplatsen med barnen så är de superbra att ha på sig. De transporterar bort svett så du har fötter som håller sig torra även om du svettas och blir blöta fötter. Detta är särskilt superideal när du ska vandra långt och inte kan byta strumpor ofta.

Vandra långt eller åka skidor med bambusstrumpor 

Ska du åka skidor i Idra Fjell eller om du ska till Norge på vandringssemester är det superidealt att ha bambustrumpor. De får lätt plats i en vandringskänga eller en pjäxa och de sitter väldigt mjukt mot huden så att den inte besväras under dina aktiva rörelser och svett som produceras under rörelsen.

Underkläder av bambu

Det går även bra att ha underkläder av bambu. Du kan ha både en undertröja och ett par kalsonger i bambu, så att din kropp förblir torr och varm även om du svettas, då bambu är svetttransporterande. Samtidigt är den antibakteriell, och om du åker skidor i många dagar utan att kunna byta strumpor är dessa bambustrumpor helt idealiska att ha på sig.

Om du vill kunna hålla dig varm på en aktiv fritid är det också en bra idé att bära kashmir, merinoull eller ren ull. Du kan komplettera detta med när du åker skidor eller vandrar, där du bär skjorta, byxor eller tröja av dessa underbara material.

Riktigt kul med dina bambustrumpor och de varma kläderna!