Call US - 214 - 2547 - 142

Tap To Call
Hem » Clothes » Lars Wallin – en mångsidig designer

Lars Wallin – en mångsidig designer

När Lars Wallin var fyra år tog hans mamma med honom till föreställningen Holiday on Ice. När strålkastarna äntligen tändes åkte en prinsessa klädd I skimrande guld skridskor över isen. Kjolen bars upp av en krinolin och fjäderplymer prydde hennes huvud. Lars Wallin blev så tagen av upplevelsen att han nästan slutade andas. Under de kommande 14 åren såg Lars Wallin och hans mamma föreställningen ihop, varje år.

Lars Wallin – en mångsidig designer

Lars Wallin – en mångsidig designer

Karriären i korta drag

Lars Wallin flyttade till Stockholm 1986 och började arbeta som dekoratör och studerade design. Under det följande året antogs han som heltidsstudent vid Beckmans och tog examen från skolan 1990. Trots att han inte hade något kapital att luta sig emot bestämde han sig för att starta upp sitt designföretag bara några månader efter sin examen. Wallin fokuserade på couture för att kunna nyttja sin kreativitet maximalt, både gällande nivå och kvalitet. De första åren var kämpiga innan vändpunkten kom 1992. Det året designade Lars Wallin alla ensembler till en visning som den kände frisören Björn Axén låg bakom. Visningen blev en stor succé och Lars Wallin blev ett namn på allas läppar inom mode- och designindustrin, med många uppdrag som följd.

Wallins utsökta känsla för design har givit honom många prestigefyllda uppdrag och utmärkelser, bland annat Best Evening Gown i 1997 upplaga av Miss World-tävlingen. Utöver det har Lars Wallin designat ett flertal klänningar till Nobelfesten för både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine. Som couture designer anser han att smycken är en betydande och stor del av couture och 2011 designade och lanserade Lars Wallin en smyckekollektion som han följde upp med en mode- och festkollektion tre år senare. Hans ambitioner är högre än någonsin tidigare och med hjälp av en stark design, marknadsföring och en grupp investerare, tog Lars Wallin nästa steg i karriären.

Debut som porslinsdesigner

Lars Wallin har uppfyllt dröm efter dröm men det fanns en som hade legat och väntat länge, den om att då skapa en porslinsservis. Tillsammans med Fyrklövern har han designat och tagit fram två serviser i porslin med namnen Royal dream och Royal Garden. Serviserna är formgivna med kunglig glans men är inte så pråliga att de inte kan användas i alla hem. Wallin har hämtat inspiration från kungahuset och förutom serviserna har han även tagit fram en champagnekupa, en ljuslykta, en vas, ett vattenglas, ett vinglas och en tavelram.

Designern själv beskriver serviserna som en ”sagolik porslinsservis värdig en prinsessa”, något som går helt i linje med Wallins klädkreationer som ofta består av glamourösa och prinsesslika klänningar. Serviskollektionen Royal Dream är inspirerad av virvlande sidenband från de olika kreationer Wallin har gjort för teaterscener och kungligheter. Det går för blotta ögat att se sidenbanden landa mjukt på det vita pärlemorskimrande porslinet. Hela uttrycket kröns med en bård i dyrbar platina och ger ytterligare en touch av kunglig elegans.

Den andra servisen, Royal Garden består av bröd- och kuverttallrikar samt en gracil skål med lock. Samtliga delar har prytts med klättrande luktärter i en blek pastellton och nordiska fjärilsarter på en mjukt tonad lindblomsgrön botten. Motiv som skulle kunna vara hämtade ur vilken förtrollad slottsträdgård som helst.