Call US - 214 - 2547 - 142

Tap To Call
Hem » Clothes » Camilla Thulin – stjärndesignern som hatar genustänk

Camilla Thulin – stjärndesignern som hatar genustänk

Hon har skapat kläder till Army of lovers och är både kunglig hovleverantör och modedesigner med världsrykte. Dessutom har Camilla Thulin skapat scenkläder till en rad olika teaterföreställningar och operor. Men tror du att Camilla Thulin är en svensk variant av Meryl Streep som Miranda Priestly i Djävulen bär Prada, kan inget bli mer fel. Här handlar det istället om en fri kvinna som har humor och pondus, är kvicktänkt och utan någon överdriven variant av vett och etikett.

Camilla Thulin – stjärndesignern som hatar genustänk

Camilla Thulin – stjärndesignern som hatar genustänk

Hon är utan tvekan lika färgstark som sina åsikter och sticker inte under stol med att hon avskyr tankesättet runt genus. Camilla Thulin anser helt enkelt att det i grund och botten bara handlar om att det är fel att klä sig som kvinna, något hon definitivt inte vill acceptera. Hon klär sig hellre som en kvinna och tänker som en gubbe, än klär ut sig till man.

En udda fågel

Camilla Thulin har alltid trivts med att röra sig bland människor med olika bakgrund och åsikter. Som tonåring hängde hon med sina bröder runt på stan och umgicks mycket med punkare. Däremot har hon aldrig känt någon som helst behov av ett tillhöra en viss grupp eller ett gäng. Hon är sig själv och anser att alla andra också ska få vara det så länge de är snälla. Under sin tid på Beckmans Designhögskola blev hon betraktad som en udda fågel. Uppvuxen i ett societetshem kombinerade hon glamour med nyskapande och frispråkighet, ibland inkorrekt sådan.

Så fort hon fick en chans gick hon på krokilektioner och enligt henne själv var det där hon lärde sig flyga. Det tog inte lång tid innan Camilla Thulin kom i kontakt med Alexander Bard och övriga i Army of lovers, ett möte som ledde till att hon kunde få utlopp för alla sin kreativitet och rebelliska konservatism genom att skapa olika dekadenta scenkostymer. Under flera år levde hon turnéliv och sydde, lagade och tvättade scenkläder mer eller mindre dygnet runt. Ett hårt, roligt och lärorikt arbete.

Lanseringen av Camilla Thulin design AB

Tanken med företaget, som Thulin startade 1992, var att det skulle växa och älskas av alla kvinnor som upplevde att feminismen hade kvävt allt det feminina. Hon får ofta höra att hon håller fanan högt för alla vuxna, kurviga kvinnor och det är något som hon också säger att hon gör. Camilla Thulin är ingen vän av idealet som växer fram i USA där ungdomen ska förhärligas så mycket det bara går och det är fult att åldras. Hon tycker att det är synd att det har blivit fult att växa upp och bli stor eftersom hon anser att det är själva essensen med livet. Thulin anser att rynkor och erfarenheter är något som man samlar på sig längs med vägen och att ingen borde vilja vara en liten kille eller liten tjej hela livet. Hon är inte rädd för att åldras och tycker att alla borde vara glada över att de lever och gick ut och tog för sig mer av livet.