Call US - 214 - 2547 - 142

Tap To Call
Hem » Clothes » Bakom kulisserna på modevisning

Bakom kulisserna på modevisning

Det ansikte vi modeller visar upp på catwalken är oftast inte det ansikte du ser utanför scenen. Därför tänkte jag berätta lite mer om hur jag tänker som modell och vad som egentligen pågår bakom scenen. Makeupartisten är förmodligen den du börjar och slutar dagarna som modell med. En bra makeup-artist är en som frågar om jag gillar sminket eller utseendet hon letar efter. Till slut vill hon att du även ska känna dig så vacker som du ser ut.

Dagar med fotande för skönhetsmagasin blir alltid en stor social händelse som ger vackra bilder. Det kan bli hektiskt men vi är alla utrustade att hantera stress. Beroende på vilka produkter makeup-artisten behöver för den dagen så gör vi vanligtvis en före och en efter bild. Ja, precis, före allt smink, helt naket och utan photoshop.

Modeller är människor också, och jag måste erkänna att jag ofta tvekar över mitt karriärsval när jag ser dessa bilder på skärmen. Men sedan ser jag slutresultatet med smink och redigering och då känns det okej igen, det är ju så alla andra ser ut också. Kom ihåg att hela ditt självförtroendet och självkänslan bör handla om mer än hur du ser ut. Däremot kan det vara en skön känsla efter en sömnlös natt att makeup-artisten kan dölja allt det man inte vill visa. Jag pratar inte om en Kardashian-sminkning utan bara typ dölja ringar under ögonen och andra liknande saker man inte vill framhäva. Många av oss modeller föredrar en väldigt osminkad look när vi inte jobbar, åtminstone att det ska se naturligt ut.

Bra grund

Men en bra concealer, en förlängande mascara, en BB-cream och ett läppglans är i alla fall ett måste för mig. Men även med det så ser jag osminkad ut, och det är den effekten jag också vill ha. Man får försöka ta åt sig av lite tips från de makeup-artisterna man får jobba med. En av mina favoriter hittade jag exempelvis genom min favorit makeup-artist. Det är en färgad fuktkräm och concealer, hon började med att blanda och prova produkten på min hud tills hon hittade den som passade bäst. Den produkten var helt fantastisk och de täcker mina pigmentförändringar i ansiktet så bra. Trots att jag använder solskydd 50 i ansiktet så får jag lätt pigmentförändringar på grund av hormoner.

Det är alltid en lång dag men ändå aldrig tillräckligt lång om du frågar en makeup-artist. Det finns alltid saker att slipa på, saker att förbättra. Oftast har vi kul i sminket och skämtar och spelar musik, kanske försöker vi få i oss lite mat samtidigt även om den som sminkar oss skäller och säger ifrån. Vi modeller gillar ofta godis, även om det inte syns på oss. Tyvärr måste jag säga så föredrar jag en chokladbit istället för mat. Vet att det inte är bra men det är min svaghet.

En annan viktig post är ljussättningen inför en fotografering, den är grymt viktig. Om i skulle se skillnaden mellan en bra ljussättning och ingen så skulle du bli förvånad, det är inget som går att redigera med samma resultat i efterhand.

Oftast jobbar jag med samma team av makeup-artister, ljussättare, fotografer och annat. Vi kan hamna på fotograferingar i en sliten studio i New York vissa dagar och en karibisk paradisstrand en annan dag. Därför blir man rätt tajta med varandra. Oavsett vad det än är är det garanterat att involvera kloka diskussioner, skratt och vackra sminkningar.

Vanliga människor

Många har fått för sig att vi modeller inte är som vanlig människor utan att vi är nån slags porslinsdockor som bara sitter och ser fina ut i väntan på nästa jobb. Jag kan lova dig att om du hänger med oss en kväll bakom kulisserna så kommer du se någon som smygäter godis, en annan som leker med appar som gör om ansiktet, en tredje som lägger patiens på solitaire-web-app och en fjärde som hänger på pokerstarscasino. Många modeller gillar spel och faktiskt vid många större jobb så brukar vi alltid be om att det ska finnas ett Xbox One med vissa specifika spel för oss att spela mellan visningarna.

Ibland tänker jag att det vore kul om fler verkligen fick chansen att hänga med oss under en kväll på en visning. Då skulle nog de flesta få en ny syn på oss modeller, för vi är verkligen bara vanliga människor. Ett av de mest eftertraktade jobben är utan tvekan Victoria Secrets julshow. Ni vet den med underkläder och vingarna. Egentligen tror jag inte att själva jobbet är så himla speciellt men det är hypen och hysterin och att det är fantastiskt bra för ens CV. Därför vill alla gå den. Även jag. Förhoppningen är att snart få den inbjudan.